Filmleri Kronolojik Sıraya Göre İzleme

Bazı filmleri çıkış zamanına göre değilde kronolojik sıralamaya göre izlemek gerekir. Bunun ne demek olduğunu iki örnekle kısacası anlatayım :)

İlk örnek;

Bilindiği gibi "Tokyo Drift" filmi 2006 yılında çıktı ve o filmde Han öldü. Bunu kabullenemeyen fan' lar filmin yapımcısına ve  senaristine onlarca şikayet mektubu yolladılar. Bunun sonucunda Tokyo filminden sonra çıkacak olan Hızlı ve Öfkeli 4 filminde Han geri döndü ama nasıl geri döndü. Tabiki de Tokyo Drift filmini şikayetler soncunda 6.filmin olay örgüsü ile birleştirdiler. Nasıl mı? Bilindiği gibi 6. filmde Shaw ile uğraşmaları gerekti ve sonunda öldü. Ayrıca ölen diğer karakter Han' ın yamuklusu Giselle idi :D. (6.filmde işlerini bitirip Tokyo' ya taşınacaklardı ama olmadı :/) Diyeceksiniz eeeee bundan bizene olaya gel. Geleyim "Giselle" ölünce Han tokyoya gitmeye karar verir. Shaw' ı kimin veya kimlerin öldürdüğünü öğrenen abisi Tokyo' da Han' a çarpar burada film biter. Kısacası Tokyo'daki Han'ın öldüğü sahne ile 6'nın sonundaki sahne aynı arkadaşlar. Han ölünce 7.filmde Shaw' ın abisiyle kapşışırlar.

İkinci bir örnek;
Bilindiği gibi Marvel, kahramanları sinematik evreni ile birleştirdi. Biz buna kısacası MCU diyoruz. burada ise Filmlere birlikte, kısa filmler ve dizilerde olaya karışıyor. Yani filmden önce hangi dizi, filmden sonra hangi dizi hangi sıraya göre izlenecek bunları paylaşacağım. Bu arada "MCU Kronolojik Sıraya" Marvel Sinematik Evreni'ne tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar