Malwarebytes Virüs Programı Kullanımı!

Malwarebytes Nasıl Kullanılır - Nedir?

MalwareBytes  Anti-Malware nedir?

Malwarebytes, virüs, trojan, solucan, gibi malware denen zararlı, istenmeyen yazılımlara karşı kullanılan güçlü bir temizleme aracıdır. MalwareBytes yazılımının iki versiyonu vardır.

Malwarebytes Anti-Malware Free

Malwarebytes Anti-Malware Pro

Malwarebytes Anti-Malware Free sürümü ücretsizdir. Çok geniş virüs, malware kütüphanesi vardır bu sebeple, derinlemesine temizlemede çok iyi sonuçlar verir. Malwarebytes Anti-Malware Free / Ücretsiz sürümünün gerçek zamanlı koruması yoktur. Böylelikle başka bir antivirüs programı ile birlikte kullanılmasında bir sakınca yoktur. Yani bilgisayarınızda bir antivirüs yazılımı yüklüyse, çekinmeden bununla birlikte Malwarebytes Anti-Malware Free sürümünü yükleyebilirsiniz. Malwarebytes Anti-Malware Pro versiyonu ücretlidir. Malwarebytes Anti-Malware Pro versiyonunda Malwarebytes Anti-Malware Free versiyonunda olmayan gerçek zamanlı koruma ve zararlı web sitelerini engellmeme özelliği vardır.

Gerçek zamanlı korumada anlatılmak istenen bilgisayarınız açıldığında Malwarebytes yazılımının koruma işlemine başlamasıdır.

Malwarebytes Anti-Malware Nasıl Kullanılır?

Malwarebytes anti-malware ücretsiz yazılımını buradan indirebilirsiniz.

İndirme işlemi bittiğinde kurulumu yapın. Kurulum aşaması oldukça kolaydır. İleri-İleri-Bitir şeklinde bir kurulum söz konusudur.

Aşağıdaki ekran görüntüleri Windows 7 / Windows 8 işletim sistemlerinde farklılık gösterebilir.


Tek dikkat etmeniz gereken kurulumun son aşamasında çıkacak olan son ekranda Malwarebytes anti-malware  PRO ücretsiz deneme sürümünü devreye sok işaretini kaldırmanız.


  1. Masaüstüne gelen Malwarebytes anti-malware ikonunu tıklayın. Program varsa güncelleme için sizden onay isteyecektir. Onaylayın.
  2. Şimdi Tara / Perform a Full scan / Derinlemesi tarama butonuna tıklayın. Bu işlem tam tarama işlemini başlatacak ve tüm bilgisayarınız  taranacaktır.
  3. Sizdeki Malwarebytes görünümü farklı olabilir
  4. Malwarebytes anti-malware bilgisayarınızı virüs, malware, adware gibi zararlılara karşı taramaya başlayacaktır. Tehdit tarama işlemi bilgisayarınızın tamamında gerçekleşecektir. Bu işlem vakit alabilir. Lütfen sabırla bitmesini bekleyin.
  5. Tehdit Tarama işlemi biraz vakit alabilir. Malwarebytes, işlem bittiğinde size kaç adet zararlı yazılım tespit ettiğini belirten bir rapor çıkartacaktır. Tümünü Karantinaya Al butonuna tıklayarak tüm zararlıları etkisiz hale getirin.
  6. Bulunan sonuçların tümünü seçin ve  Remove Selected  / Seçili olanları kaldır 'a tıklayın.
  7. Karantinaya alma işlemi ile tespit edilen tüm virüs ve diğer zararlı yazılımları etkisiz hale getirecektir.



  • Bu işlem sonucunda Malwarebytes Anti-Malware tüm zararlıları temizleyecektir.
  • Sistem güvenliğiniz ve bilgisayarınızın performanslı çalışması açısından belirli zaman aralıkları ile örneğin, 7 günde 1 bilgisayarınızı Malwarebytes Anti-Malware yazılımı ile taramanız önerilir.
  • Malwarebytes Anti-Malware programı ilk açıldığında güncelleme yapmak isteyecektir. Bunu da atlamamanızda fayda var.
  • Yorumlar