Çin’den Gol Haberi Geldi - OnePlus



               OnePlus, Çinli telefon üreticisi OPPO’dan ayrılan bir grup tarafından kurulmuş (17 Aralık 2013) kurulmuş bir şirket ve bu şirket, kendi ismini taşıyan ilk akıllı telefonu OnePlus ile karşımızda. Özellikleri daha önce duyurulan telefon 23 Nisan 2014 tarihinde resmi olarak tanıtıldı, ancak telefonun performans ölçümlerine dair henüz bir bilgimiz olmadığı için, donanım özelliklerine bakmakla yetineceğiz.


                 OnePlus 5,5’ Full HD IPS ekrana sahip, ekran Gorilla Grass 3 ile güçlendirilmiş. İşlemcisi ise SnapDragon 801 2.5Ghz, yani Samsung S5 ile aynı işlemciyi kullanıyor, bununla beraber 3gb ram’e sahip. OnePlus’ın dikkat çeken bir diğer özelliği ise f/2.0 diyafram açıklığındaki 13mp’lik kamerası, son dönemde özellikle HTC telefonlardındaki diyafram açıklığını f/2.0’a sabitlemeye çalışıyor, Iphone 5S’de ise f/2.2 diyafram açıklığı var ve aradaki 0.2’lik fark yaklaşık 3spotluk bir ışık değerine denk geliyor. 13mp ve f/2.0 ile kaliteli fotoğraf çekilebileceği kesin, yine de kamera teslerini görmek gerekli, fakat f/2.0 portre çekimler için normal bir açıklık. Bununlar beraber 4K video çekilebiliyor, HD çekimlerde ise 120fps ile çekim yapılabiliyor. OnePlus’ın ön yüzünde de 5mp’lik bir kamera mevcut.

  Cihazın ses çıkışları JBL ile güçlendirilmiş, 4G LTE, Bluetooth 4.0, NFC gibi aktarım özelliklerine sahip. 3100 mAH bataryası ile 35 saate kadar konuşma süresi sağlıyor. 162 gram ağırlığı ile bu konuda ortalamanın hafif üzerinde duruyor. Telefon şu an için 16 ülkede satışa hazırlanıyor ve bu ülkeler arasında Türkiye yok; ancak diğer ülkelerdeki satış fiyatlarını verebiliriz. Telefonun iki modeli var 16 ve 64 gb modeller, 16 gb modelin fiyatı 299, 64 gb modelin fiyatı ise 349 dolar. Son olarak şunu da ekleyelim, telefon içerisinde 4.4 KitKat’ın Cyanogenmod özel sürümü bulunuyor, bu da belli bir kitleyi fazlasıyla sevindirecek bir haber.

Yorumlar

  1. Oldukça başarılı bir paylaşım olmuş tebrikler. Ayrıca yeni açılacak olan ve yüzlerce ücretsiz sanal markette en uygun fiyatlı ürünü bulabileceğiniz yeni sosyal alıveriş platformu Buypasa.com’u ziyaret edip alışverişinizi yapabiliriniz. Benden söylemesi  unutmadan birde detaylı bilgiyi http://onlinemagaza24.com’da bulabilrsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder