Oyuncuya Ekran Kartı Yeter!

Oyuncuya Ekran Kartı Yeter!

Oyuncuların en sevmediği şeylerden bir tanesi yeni nesil oyunları oynamak için tüm sistemi güncelleme işi olsa gerek. Peki, sadece ekran kartını değiştirsek?


Eski bir sisteminiz var ve ek kısa yoldan güncel oyunları oynatabilir hâle getirmek istiyorsunuz diyelim. Hangi parçayı değiştirmek kısa yoldan size en fazla avantajı sağlar? Bu konuda ufak bir çalışma yaptığımızda işlemci bağımlılığı olan oyunların azalması ve artık giriş seviyesi işlemcilerin bile bu bağımlılığa yeterli gelmesi söz konusu.

İşi aşırı uçlara taşıdık


Bu işin aslını astarını öğrenmek için şöyle bir çalışma yaptık: Bundan tam 7 sene evvel piyasaya sürülmüş Conroe çekirdekli Intel Pentium işlemciyi aldık ve öncelikle sistemle çağdaş bir ekran kartıyla test ettik. Aslında pek de başarıya ulaşamadık çünkü yeni oyunları doğru düzgü çözünürlüklerde bu eski kartla oynamak mümkün olmadı; hatta çalışmadılar bile.

Galaxy Nvidia GeForce GTX 750 Ti
Sonrasında ise daha güncel bir kartla testler yaptık; üzerine bir de güncel bir Nvidia GTX 750 Ti kullandık. Nasıl sonuçlar elde ettiğimizi videomuzda görebilirsiniz. Devri çoktan geçmiş bir bilgisayarın tekrar güncel oyunları yüksek çözünürlük ve ileri seviye ayrıntılarda nasıl oynatabildiğini görünce şaşıracaksınız. Hem de güç kaynağınızı bile değiştirmeden, eski kartınızla neredeyse aynı miktarda elektrik yakarak bunu başarabilmek muhteşem değil mi?

BU YAZI VE VİDEO ALINTIDIR!!

Yorumlar